100% Biodegradabil

Cartonul este ambalajul reciclat prin excelență, deoarece pentru fiecare 10 kg de hârtie fabricata, 8,5 kg sunt fibre reciclate. Niciun alt produs nu atinge această cifră. In acest proces se obtine mai mult carton reciclat cu fiecare ciclu de viață fără a modifica calitatea. Dimpotrivă, plasticul prin fiecare ciclu de reciclare pierde calitatea, iar substanțe poluante sunt concentrate în compozitia lor.

Cartonul este un produs complet biodegradabil pe termen scurt, spre deosebire de plastic, care nu este și necesită un proces industrial complex.
Hârtia de reciclare reduce volumul și amploarea depozitelor de deșeuri, precum și emisiile generate de procesele naturale din acestea.

Plantațiile de copaci pentru hârtie și carton stabilizează CO2. Copacii absorb CO2 atmosferic și, prin urmare, contribuie la reducerea gazelor cu efect de seră. Acest CO2 rămâne stocat în hârtie și produse din hârtie în raport 1: 1,3. Adică, fiecare tonă de hârtie stochează 1,3 tone de CO2.
Înlocuirea industriei de cutii de carton cu industria materialelor plastice ar însemna o creștere a emisiilor atmosferice anuale de CO2 de 620,680 tone. Pentru fiecare tonă de hârtie și carton care este reciclat, se vor economisi 2 m3 de gunoi de grajd, 140 de litri de petrol, 50.000 de apă și 900 kg de CO2 vor fi eliberați în atmosferă.

Industria hârtiei ondulate are de 18,2 ori mai mulți muncitori decât in industria plasticului reutilizabil.

Doresti o oferta? Cauti sfaturi de ambalare?

Ai nevoie de un specialist de ambalare pe care sa te poti baza?

Inteligent Pack se mandreste cu relatiile pe care le care cu multe companii din Romania. Datorita abordarii noastre inovatoare atat pentru ambalajele obisnuite, cat si pentru cele mai pretentioase, Inteligent Pack livreaza intotdeauna calitate.


De ce sa ne alegi pe noi ?
  • Cand discuti cu noi, discuti cu experti in cutii din carton
  • Cu multi ani de experienta, intelegem industria ambalajelor din carton
  • Oferim calitate maxima lucrand in parteneriat cu clientii nostrii
  • Livram la timp si in bune conditii
  • Echipa noastra de design ofera solutii inovatoare